Home


Ontdek Passend Lezen, dé bibliotheek voor mensen met een leesbeperking. Met de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze.
 

  • Meer dan 83.000 gesproken boeken en 19.000 brailleboeken
  • Landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften
  • Hoorspelen én hoorcolleges
  • Gemakkelijk te beluisteren of digitaal te lezen via de website, Passend Lezen-app of ander leeshulpmiddel
  • Gratis tot 18 jaar, daarna € 30,- per jaar

Word nu lid

Met het platform ABC Global Books download je buitenlandse titels in gesproken vorm. Je downloadt de boeken op je eigen computer. Deze zijn dus niet beschikbaar op Daisy-cd of te lezen via jouw boekenplank binnen het account van Passend Lezen. De catalogus van ABC is recent aangevuld met meer dan 47.000 nieuwe titels, onder andere in het Bulgaars en in het Tsjechisch. Heb je nog geen ABC account? Mail naar klanten@passendlezen.nl of bel naar 070 - 338 15 00.

Kijk voor de voorwaarden van ABC op www.passendlezen.nl/ABC.

Vanaf nu is er een nieuwe app beschikbaar om je favoriete boeken, kranten en tijdschriften mee te lezen: de Passend Lezen-app. Deze app zal op den duur de Daisylezer-app gaan vervangen. 

Lees hier het hele bericht

Op vrijdag 11-2 heeft Google een update uitgevoerd. Hierdoor kan, bij het gebruik van een screenreader, de website van Passend Lezen minder goed werken wanneer deze geopend is in Google Chrome. Tot het probleem verholpen is, zijn Edge en Firefox beter om te gebruiken. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

De tekst ‘Al 50.000 klanten’ in het lettertype en de kleur rood van Passend Lezen. Deze tekst is omringd door kleurrijke confetti en slingers die uit het midden van de afbeelding (waar de tekst staat) alle kanten op geschoten worden.

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind of slechtziend bent, maar ook als je dyslexie, TOS of ADHD hebt. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 83.000 gesproken boeken en bevat bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 19.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Word nu lid

Afbeelding van een jongen met een koptelefoon op en een tablet in de hand.

Passend Lezen heeft een collectie voor jeugd en jongeren. Deze vind je via Superboek!
De leukste en nieuwste boeken in audio, braille of Jumboletter. Handig ingedeeld op leeftijd. Zo duik je in een collectie van ruim 14.000 gesproken boeken, 100 hoorspelen, 20 tijdschriften en meer dan 3000 boeken in braille. Van Jip en Janneke, Mees Kees tot aan Dummie de Mummie, Divergent, Julius Zebra en Kidsweek. Het is allemaal te vinden in een leesvorm naar keuze. Oók als je boeken wilt lezen voor school!

Naar Superboek

<>Home

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting.

Download de handleiding werking website

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting over de Online Player.

Download de handleiding online player

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar de nieuwsberichten

 

Bekijk onze YouTube video!

Naar de YouTube video

Stap-voor-stap uitleg over uit hoe de website van Passend Lezen zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Naar de pagina met alle instructiefilmpjes