Home


Ging je er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of je favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! Met meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Genieten dus!

Meer informatie

In deze bijzondere tijden waarin ouderen alleen thuis zitten en kinderen niet naar school kunnen, is het lezen van een boek, krant of tijdschrift voor velen een welkome afleiding. Wij doen er dan ook alles aan om onze volledige doelgroep zo goed mogelijk te blijven bedienen. Wij houden u op de hoogte van de gevolgen die de crisis heeft op onze dienstverlening. Klik hier om naar de informatiepagina te gaan.

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 18.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Word nu lid

Passend Lezen heeft ook een collectie voor jeugd en jongeren. Deze vind je via Superboek!
De leukste en nieuwste boeken in audio, braille of groteletter. Handig ingedeeld op leeftijd. Zo duik je in de collectie van ruim 14.000 gesproken boeken, 100 hoorspelen, 20 tijdschriften en meer dan 3000 boeken in braille. Van Jip en Janneke, Mees Kees tot aan Dummie de Mummie, Divergent, Julius Zebra en Kidsweek. Allemaal te vinden in een leesvorm naar keuze. Oók als je boeken wilt lezen voor school!

Naar Superboek

<>Home

 

Op de pagina Hoe werkt het vind je handleidingen, webinars, instructiefilmpjes en antwoorden op veelgestelde vragen.

Naar Hoe werkt het

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Passend Lezen.

Naar de nieuwsberichten

 

Je kunt altijd en overal lezen via de Daisylezer-app op je smartphone of tablet. Download nu voor iOS of Android.

Benieuwd naar andere leeshulpmiddelen? Klik dan hier

 

Wil je elke twee weken boekentips, leesinspiratie en ander nieuws over Passend Lezen in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Ja, ik wil me aanmelden voor de tweewekelijkse nieuwsbrief