15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

In de allereerste Zapp! van 2020 hebben we uitgebreid aandacht voor het fotoproject Seeing the Unseen. Ziende, slechtziende en blinde leerlingen werkten hierin samen volgens de ‘schilderen met licht’ methode waardoor blinden en slechtzienden ook foto's kunnen maken. 
De techniek is door fotograaf Anja Ligtenberg naar Nederland gehaald. Zij werkte en woonde in New York en kwam daar in aanraking met deze manier van werken, waarbij er in het donker gefotografeerd wordt en het licht wordt gecreëerd door middel van zaklampen. Sommige leerlingen hebben met veel plezier en liefde aan het project meegewerkt, anderen hadden er wat meer moeite mee. Wat dat allemaal betekent is nog tot en met 6 februari te zien en te horen in Hotel Figi in Zeist. 

Verder wordt er schoon digitaal schip gemaakt in deze Zapp!; 
hebben we het laatste nieuws betreffende Nikki Tutorials; 
de muziek van Snelle en Billy Eilish wordt besproken; 
we vragen ons af waarom sommige mensen nagelbijten; 
en we vertellen wat je beter niet kunt zeggen tijdens een ruzie.

En het boek Het Wapen van Winterhuis komt langs, een mooi boek voor bij de open haard en inmiddels in productie bij Passend Lezen.

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.