15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Zapp nummer 4 staat onder andere in het teken van oorlogsliteratuur.

Onlangs werd de Woutertje Pieterse Prijs, voor het beste jeugdboek van 2020, gewonnen door Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda voor hun meeslepende oorlogsroman ‘Hele verhalen voor een halve soldaat’.

Luister naar een gesprek met schrijfster en lerares Angela Machiel Guépin. Zij schreef ‘Licht, het waargebeurde verhaal van een blinde verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog’.  Deze jeugdroman gaat over Jacques Lusseyran, sinds zijn zevende blind door een ongeluk. Als de oorlog uitbreekt, hij is dan 16 jaar, richt hij een verzetsgroep op en geeft leiding aan honderden jongeren.

Verder komen meer bijzondere jonge mensen met een visuele beperking langs in deze Zapp!. Wat dacht je van de 18-jarige Mike, die het ondanks zijn blindheid heeft geschopt tot banketbakker. Of de zeer slechtziende Robert, die onlangs afstudeerde als Industrieel Product Ontwerper op Windesheim in Zwolle.

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.