Letterlezen

Naast lectuur in gesproken vorm en braille, kun je bij Passend Lezen terecht voor een kleine collectie in grote letterdruk. Zoals Jumboletter, kinderboeken met een grote letter in zwart-wit print. Het formaat is A4 en de lettergrootte is .24. De regelafstand is groter en vormgeving is bewust rustig gehouden. Een aantal boeken is geïllustreerd. Jumboletters zijn speciaal gemaakt voor (zeer) slechtziende kinderen om thuis en op school te oefenen met technisch lezen.

Ook biedt Passend Lezen een kleine 100 landelijke en regionale kranten en tijdschriften in letter aan die door middel van het XML-Leesprogramma in verschillende lettergroottes gelezen kunnen worden; het Elektronische Kranten en Tijdschriftenpakket (EKT). Deze titels zijn doorgaans volledige weergaven van de papieren editie. Een kleine collectie tijdschriften wordt in grote letter aangeboden. Deze titels verschijnen meestal tegelijkertijd met de uitgave die in de winkel ligt en er wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. Grote letter tijdschriften hoeven niet teruggestuurd te worden.

<>Letterlezen

Jumboletter is er speciaal voor de jeugd. Een Jumboletter wordt geprint zodra er een aanvraag binnen is en binnen 3 tot 5 werkdagen naar jou toegezonden.

Het EKT-pakket is een kranten- en tijdschriftenabonnement waarbij dagelijks, wekelijks of maandelijks (afhankelijk van de frequentie van de titel) de nieuwste editie automatisch voor je wordt klaargezet. Deze titels zijn te lezen met behulp van de Daisylezer-app, de Webbox of het XML Leesprogramma. In dit XML Leesprogramma kun je de letters naar wens vergroten en de tekst laten oplezen. De Elektronische Kranten en Tijdschriftentitels zijn doorgaans volledige weergaven van de papieren editie. Je wordt per e-mail geattendeerd op de nieuwste editie.

Naar het overzicht van alle EKT-titels