Reliefwerk

Ga je op vakantie of wil je een stad beter leren kennen? Klanten van Passend Lezen kunnen kosteloos landkaarten, situatietekeningen en (stads)plattegronden in reliëf bestellen! De collectie reliëfwerk is ingedeeld in vijf categorieën:

  • Topografische kaarten
  • Stadsplattegronden
  • Terreinplattegronden
  • Bouwkundige plattegronden
  • Diversen

Op deze kaarten zijn alle elementen voelbaar. De teksten worden weergegeven in braille. Soms in combinatie met grootletterschrift, op de kaart zelf of op een aparte legenda.

De levertijd van een reliëfkaart bedraagt ongeveer 2 weken.

Passend Lezen biedt reliëfwerk in de volgende typen aan:

 

Classic


Deze reliëfkaarten worden in één kleuruitvoering geleverd. De teksten zijn uitsluitend in braille. Veel producten worden gemaakt in PVC hardfolie, maar ook roestvrijstaal en messing zijn mogelijk.

 

 

Twin Vision


Een combinatie van reliëf, felle kleuren en grote letter. Deze kaarten zijn geschikt voor zowel blinden als slechtzienden. Maar ook zienden kunnen de kaart gebruiken en zo ondersteuning geven.

 

 

Swellpaper


Kaarten in zogenaamd zwelpapier. Deze papiersoort zwelt op op plekken die zwart of donkergrijs zijn gemaakt, zodat je de afbeelding of (braille)tekst kunt voelen.

 

Een tekeningenband is een verzameling reliëftekeningen die op thema zijn gebundeld. Op de tekeningen wordt een onderwerp, gebouw of dier stap voor stap uitgetekend. Elke tekeningenband is ook aangevuld met audiobeschrijvingen van de verschillende tekeningen. Deze tekeningen, met aanvullende beeldbeschrijving, geven meer begrip en inzicht in het onderwerp. Naast de tekeningenband bieden we ook een tekstuele variant aan, zodat begeleiders mee kunnen lezen. Vanwege de toegankelijkheid bieden we dit document aan als een Word-bestand.

 

Beeldschermen


Tekeningenband met elementen van de volgende beeldschermen: Windows, iPhone en Daisylezer-app. Met bijbehorende uitleg in audio.

Naar de tekeningenband of download de tekstversie (Word)

 

Notre-Dame


Tekeningenband van de Notre-Dame in Parijs met bijbehorende uitleg in audio en 3d-model.
 

Naar de tekeningenband of dowload de tekstversie (Word)

 

De Waanzinnige Boomhut

Grote overzichtstekening van de Waanzinnige Boomhut met 13 verdiepingen en een tekeningenband met deel a. Andy, Terry en Grootneus en deel b. Waanzinnige dingen met uitleg in audio en braille

Naar de tekeningenband of download de tekstversie (Word)

 

Cursus : Tactiele tekeningen lezen

Leer in 10 lessen om (beter) met tactiele tekeningen te werken. Cursuspakket met tactiele tekeningen en beschrijving in audio, braille en grootletter.

Naar de tekeningenband of dowload de tekstversie (Word)

Kun je de kaart die je zoekt niet vinden in onze collectie, of heb je een speciale wens? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden om een reliëfkaart op maat te laten maken.

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden.
 

<>Reliefwerk