Boeken

Afbeelding van dame met koptelefoon

Passend Lezen heeft een bibliotheek van meer dan 80.000 gesproken boeken, braille- en grootletterboeken. Gesproken boeken kun je direct beluisteren via de online player op deze site of met de gratis Daisylezer app. Je kunt ze ook bestellen op Daisy-cd. Brailleboeken en grootletterboeken bestel je via de site of telefonisch en worden gratis thuisbezorgd. En je hoeft ze niet terug te sturen!

<>Boeken

Houd je van gesproken boeken? Bij Passend Lezen kun je kiezen uit ruim 80.000 gesproken boeken! Van roman tot detective tot biografie. Zoek snel de gewenste titel en start met lezen!

Brailleboeken

Passend Lezen biedt ruim 15.000 boeken in braille. Brailleboeken hoeven niet teruggestuurd te worden.

Braille-A boeken

Braille-A boeken zijn brailleboeken voor de beginnende braillelezer. Om het lezen te vergemakkelijken staat er een extra witregel tussen de brailleregels, bevat de tekst geen hoofdletters en zijn de boekjes enkelzijdig geprint. Zoeken op Avi niveau is mogelijk (het is echter geen filtermogelijkheid).

Jumboletter is er speciaal voor de jeugd. Een Jumboletter wordt geprint zodra er een aanvraag binnen is en binnen 3 tot 5 werkdagen naar jou toegezonden.

Karaokelezen

Vind je het bijvoorbeeld prettig om naar een boek te luisteren en tegelijk zelf mee te lezen? Kies dan voor Karaokelezen.

Voeljeboekje

Voor de allerkleinste (2-8 jaar) zijn er speciale voorleesboeken die je ook kunt voelen: Voeljeboekje. Met voelbare plaatjes en vaak met de eerste woorden in braille. Je vindt deze op de pagina van Voeljeboekje.

We hebben de verschillende soorten boeken gecategoriseerd zodat ze makkelijker vindbaar zijn. Hieronder een aantal categorieën aangeven.

Informatieve boeken

Studie- en vakboeken

Bijbels

_

Ben je op zoek naar een leuk, recent verschenen boek? Kijk dan op de pagina ‘Aanwinsten’. Daar vind je gemakkelijk alle titels die recent zijn verschenen in audio en/of braille. Selecteer de leesvorm en het gewenste genre en ontdek welke titels er in de afgelopen week of maand(en) zijn verschenen. 

Mis je een nieuwe titel? Kijk dan op de pagina ‘Binnenkort beschikbaar’. Daar staan alle titels waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Naast Nederlandstalige boeken, hebben we ook ruim 4.000 verschillende boeken in het Fries, Engels, Duits en Frans. Om deze titels makkelijk te vinden zijn deze gecategoriseerd. Hieronder zijn de verschillende categorieën aangegeven. We hebben verschillende boeken in andere talen dan Nederlands in onze collectie. Hieronder kun je per taal zoeken naar boeken.

Duits 
Engels 
Frans 
Fries 

De collectie gesproken boeken wordt jaarlijks aangevuld met een paar duizend nieuwe titels. Passend Lezen verwijdert geen titels, waardoor de collectie blijft groeien. Om de collectie actueel en pluriform te houden, is het Archief ontwikkeld. In de Archiefcollectie vind je de boeken die niet meer actueel en/of van mindere kwaliteit zijn. Mocht je hier toch iets van willen luisteren, neem dan een kijkje in deze Archiefcollectie! Vul hierna je zoekterm in en start met zoeken in de Archiefcollectie. Door het zoekveld leeg te laten of een asterisk (*) te typen in het zoekveld, worden alle resultaten van de Archiefcollectie getoond.

Wanneer je op de voorgaande link klikt en een zoekopdracht invoert, zoek je in de Archiefcollectie. Elke zoekopdracht die je daar doet, zoekt alleen in het Archief. Om weer in de reguliere collectie van Passend Lezen te zoeken, klik je op het logo van Passend Lezen in de header (home).

Naar de Archiefcollectie