0 tot 6 jaar

Vind hier boeken voor baby's, peuters en kleuters in de gewenste leesvorm om fijn samen te lezen. Van Dikkie Dik tot Kikker tot Jip en Janneke. Of lees meer over Voeljeboekje, tactiele voelboekjes voor de allerjongsten.

<>0 tot 6 jaar

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 0 tot 6 jaar.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 0 tot 6 jaar.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 0 tot 6 jaar.

Ieder kind vindt het fijn om samen te lezen of voorgelezen te worden. Maar als je kind blind of slechtziend is, is het wel zo leuk en leerzaam als het ook zelf kan meevoelen en meelezen. Daarom is er een speciale collectie voelbare leesboekjes ontwikkeld: de serie van Voeljeboekje. In het TastTasje vind je zo’n Voeljeboekje. Dit krijg je cadeau! Hiermee kun je samen met je kind op een leuke manier kennis maken met voelbare plaatjes, de eerste brailleletters en korte zinnetjes in braille. Het TastTasje kent twee uitvoeringen; één voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar en één voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De inhoud bestaat uit:

  • Een voelboekje voor (zeer) jonge kinderen.
  • Een informatieboekje met voorbeelden hoe ouders de tastvaardigheden van hun kind kunnen stimuleren. Dit is ook van belang voor het mogelijk later leren lezen van braille. 
  • Informatie over de producten en diensten van Passend Lezen, zoals VoeljeBoekje en brailleboekjes voor kinderen. 
  • BoekStart-cd De Voorleestrom.

Het TastTasje is ontwikkeld in samenwerking met Koninklijke Visio en wordt gratis beschikbaar gesteld door de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met Bibliotheekservice Passend Lezen en BoekStart. Het sluit aan op het Nederlandse BoekStart, waarmee het belang van lezen van jongs af aan aangemoedigd wordt.

Klik hier om een TastTasje aan te vragen

 

Samen met je kind een boekje lezen. Voor veel ouders is dat een normale en vooral leuke bezigheid. Als je kind blind is, is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom is er een speciale collectie met tastbare (voor)leesboekjes ontwikkeld: Voeljeboekje.

De collectie is geschikt voor blinde en zeer slechtziende jonge kinderen van 2 tot 8 jaar. Al lezend en voelend ontdekken zij met deze boekjes de wereld om hen heen. Ook kunnen de jonge kinderen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met het brailleschrift en hun tastzin ontwikkelen.

Wil je samen met je kind gebruikmaken van de dienst Voeljeboekje? Word dan lid van Passend Lezen.

Meer informatie over Voeljeboekje