Braillelezen

Lees je in braille? De collectie brailleboeken van Passend Lezen bestaat uit ruim 18.000 titels. Je vindt hier klassiekers, maar ook recent verschenen boeken worden snel aan de collectie toegevoegd. Wanneer je bij Passend Lezen een brailleboek bestelt, wordt het boek dubbelzijdig geprint via een brailleprinter. Vervolgens worden de brailleboeken kosteloos thuisbezorgd. Retourneren is niet nodig.

Passend Lezen biedt ook tijdschriften aan in braille. De tijdschriften verschijnen als brailleband. Bij de meeste tijdschriften wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. De omvang van de banden verschilt per titel.

En wist je dat Passend Lezen ook brailleboeken voor beginnende braillelezers aanbiedt?

_
<>Braillelezen

Brailleboeken

Passend Lezen biedt ruim 15.000 boeken in braille. Brailleboeken hoeven niet teruggestuurd te worden.

Braille-A boeken

Braille-A boeken zijn brailleboeken voor de beginnende braillelezer. Om het lezen te vergemakkelijken staat er een extra witregel tussen de brailleregels, bevat de tekst geen hoofdletters en zijn de boekjes enkelzijdig geprint. Zoeken op Avi niveau is mogelijk (het is echter geen filtermogelijkheid).

Passend Lezen biedt een selectie van bekende tijdschriftentitels aan in braille. Deze tijdschriften, in brailleband, verschijnen in principe gelijktijdig met de uitgave die in de winkel ligt. Bij de meeste titels wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. De omvang van de banden verschilt per titel. Tijdschriften in braille hoeven niet geretourneerd te worden.

Passend Lezen biedt ruim 15.000 boeken in braille. Voor de jongste lezers zijn er boeken in Braille-A. Brailleboeken hoeven niet teruggestuurd te worden.

Op zoek naar een kaart of plattegrond? Bij Passend Lezen zijn deze kaarten, reliëfwerk genoemd, zijn alle elementen voelbaar. De teksten worden weergegeven in braille, soms in combinatie met grote letterdruk.

 

Ben je op zoek naar een leuk, recent verschenen boek? Kijk dan op de pagina ‘Aanwinsten’. Daar vind je gemakkelijk alle titels die recent zijn verschenen in audio en/of braille. Selecteer de leesvorm en het gewenste genre en ontdek welke titels er in de afgelopen week of maand(en) zijn verschenen. 

Mis je een nieuwe titel? Kijk dan op de pagina ‘Binnenkort beschikbaar’. Daar staan alle titels waar op dit moment aan gewerkt wordt.

 

De Koninklijke Bibliotheek en de keten Passend Lezen (Passend Lezen, CBB en Dedicon) starten een pilot voor braillelezers: FlexBraille.

Lees meer over FlexBraille

Hier vind je het maandelijkse overzicht van boeken die met voorrang aan de collectie worden toegevoegd!

Naar het overzicht binnenkort beschikbaar

Hier vind je een handig overzicht van alle titels die aan de collectie van Passend Lezen zijn toegevoegd.

Naar de aanwinstenlijst